A megújulás lényeges

0 Komment

Nincs olyan nő, aki sokáig képes lenne ugyanolyan frizurát hordani, és bizony a férfiak körében is sokan vannak, akik szívesen megújulnak időről időre. Nincs is ezzel semmi gond, a változatosság nem csak magunknak, de a külvilágnak is fontos, csak mindig figyeljünk oda, hogy ezt okosan csináljuk!

A legegyszerűbb változtatás, ha másképp vágatjuk le hajunkat. Nem feltétlenül kell hosszúból rövidet kérni, elég, ha csak némi fazonváltáson esünk át. Merjünk kipróbálni új dolgokat is - ilyen lehet például egy frufru -, viszont mindig figyeljünk oda arra, hogy a kívánt frizura illeszkedjen stílusunkhoz, arcunkhoz, egyéniségünkhöz. Ebben mindig nagy segítséget tudnak nyújtani a fodrászok, de persze saját magunknak kell eldöntenünk, mit is szeretnénk.

A másik változtatás a színekben rejlik. Manapság már megszámlálhatatlan típusú hajfesték és színező várja a vásárlókat a drogériák polcain, de itt is nagyon körültekintőnek kell lennünk. Amennyiben olyan hajszínt választunk, amely megoldható természetes hajfestékkel, vagy hajszínezővel, akkor inkább válasszuk ezeket a megoldásokat. Viszont előfordulhat az is, hogy ezt nem tudjuk megtenni, mint például olyankor, amikor sötétebb hajzatból szeretnénk szőkét varázsolni. Erre is van lehetőség, de sajnos ebben az esetben csak olyan megoldások jöhetnek szóba, melyek huzamosabb ideig alkalmazva igencsak káros hatással vannak hajszálainkra. Ezért nagyon fontos, hogy amint úgy érezzük, frizuránk egészségtelen állapotba kerül a megterheléstől, azonnal álljunk le a hajfestéssel, és hagyjuk pihenni hajunkat.

A hajfestékek sajnos nagyon negatív hatással bírnak a hajzat tekintetében, hiszen tele vannak kémiai anyagokkal, melyek roncsolják a hajszálak szerkezetét. Persze, ha valaki ezeket csak hébe-hóba használja, akkor nem jelenthetnek gondot, viszont folyamatos alkalmazásuk olyan problémákat is előidézhet, mint a haj töredezettsége, kiszáradása, illetve gyérülése, hullása. Ilyenkor nem csak le kell állni a készítmények használatával, hanem szakértő segítségét is kérni kell, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi állíthatja vissza frizuránkat eredeti formájába. A hajhullás okozta károkra elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, de lehetséges, hogy gondunkon csak a mezoterápia, vagy a hajátültetés segíthet.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tetovált haj

0 Komment

Cikkünkben most egy olyan eljárást ismerhetünk meg közelebbről, melyről már tettünk említést korábban, de eddig nem részleteztük. Pedig egy olyan megoldásról van szó, mely sokak életébe hozhat változást. A hajtetoválás bizony számos kopaszodónak segíthet abban, hogy másképp érezze magát a mindennapokban.

A hajhullás problémája nagyon sok embert érinti, és bizony a legtöbben nem tudják, mit is kezdjenek vele. Pedig több lehetőség is van, melyek orvosolni tudják az okozott gondokat. Gyér frizurával, hajhiányos területekkel bizony senki nem érezheti jól magát, ilyenkor romlik az önbecsülés is, és nem szeretünk tükörbe nézve szembesülni azzal, hogy napról napra több hajszálnak kell búcsút mondanunk.

A legtökéletesebb megoldás maga a hajátültetés, melynek segítségével visszanyerhetjük régi frizuránkat. Viszont vannak olyan esetek, amikor nem lehetséges ennek az opciónak a választása, ilyen például az, amikor nincs elegendő hajszál a tarkótáji részünkön sem, vagyis a donorterületen. Ilyenkor sem szabad elkeserednünk, hiszen a hajtetoválás segítségével sokat javíthatunk a kopaszság helyzetén.

Az eljárás során tulajdonképpen optikailag sűrítik a hajzatot, a fejbőr pigmentálásával. Ez leginkább akkor éri el a kívánt hatást, ha rövidre vágott frizuránk van, de akkor is segíthet a ritkultság eltűntetésében, ha például női hajválasztékokról beszélünk. Az eljárás során saját hajunk színével azonos, tetovált hajszálakat kapunk, melyek tökéletesen be fogják fedni a kopasz részeket.

Amennyiben hajhullást észlelünk magunkon, mindenképpen a legfontosabb az, hogy keressünk fel szakértőt, és tudjuk meg, milyen megoldások jöhetnek szóba. Sok esetben ugyanis elegendő külső és belső szerek alkalmazása, vagy csupán a kopaszodást kiváltó okok megszűntetése. Amennyiben öröklött vagy más olyan típusú hajhullásban szenvedünk, melyet megállítani nem tudunk, akkor a tökéletes megoldást a hajátültetés jelenti. Aki viszont hajtetoválással szeretné optikailag elfedni a kopasz foltokat, szintén szakértő kezekhez forduljon! Ezzel számos gondot elkerülhet, és professzionális eljárásban részesülhet.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajátültetésről és a hajtetoválásról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Halloween-re fel!

0 Komment

Bár nem mindenki vette még át az eredetileg kelta, mégis a legtöbbek által kifejezetten amerikainak hitt szokást, mégis egyre több ablakban látni már hazánkban is ilyenkor a töklámpásokat. A közvélemény megoszlik ezzel kapcsolatban, mint ahogy a Valentin-nap tekintetében is, hogy legyen-e Halloween itthon vagy sem.

Ez nem egy saját hagyomány, de bárki dönthet szabadon, hogy megtartja-e. Persze a Mindenszentek napja miatt többen kifogásolják a hangos partykat, azonban egyre elfogadottabb szokássá válik a beöltözés, és a szórakozóhelyek is kifejezetten a Halloween partikra fektetik a hangsúlyt.

Ilyenkor a fiatalok megőrülhetnek egy picit, beöltöznek szellemnek, boszorkánynak, vagy félelmetes maszkokat öltenek magukra. Aki a lehető legijesztőbben néz ki, az viszi a pálmát. Természetesen nagy hangsúlyt kap a frizura is. Az összekócolt boszihaj, a szivárvány összes színében játszó hajzat nem hiányozhat az ilyen bulikból, de megszokott a tarajos műhaj és egyéb parókák viselése is. Ugyancsak feltűnnek olyan kopasz emberek, akik nem csak arcukat, hanem fejüket is kifestik ilyenkor, pókhálók, pókok és egyéb figurák tűnnek fel a fejbőrön.

Ebben az esetben jól jöhet a kopaszság, azonban mi van az év többi részével? Bizonyára könnyű ijesztő összképet kialakítani Halloween-re, azonban máskor valljuk be, nem szeretnénk rémisztő hatást kelteni. Márpedig sajnos rengeteg olyan ember van, akinek nem áll jól a kopaszság, és nem elég az, hogy hajatlanságtól szenved, még ki is hozza ez az állapot az esetleges gyengéit.

Ilyen esetekben bizony szükséges szakértő segítséghez fordulni, hiszen a hajhullást sok esetben meg lehet állítani és vissza lehet fordítani, illetve az olyan maradandó kopaszságot is el lehet tüntetni, amelyen azt hihetnénk, már nem lehet segíteni. A hajátültetés mindazoknak oldja meg problémáját, akik nem akarják elfogadni a kopaszság nyújtotta kellemetlenségeket.

A Halloween éjszakájára visszatérve pedig ügyelnünk kell arra, hogy frizuránkat - bármilyen rémisztő szerepet is adtunk neki - kellőképpen állítsuk vissza eredeti állapotába, gondos odafigyeléssel és ápolással, hiszen a sok kémiai anyag, a színezők, illetve a maszkok alatti befülledés igencsak ronthatják hajszálaink állagát.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Karkötőt a hajba?

0 Komment

Nyár közepén járunk, amikor lassan kezdi mindenki megunni, hogy szinte csak össze van fogva a hosszú haj, és kész. A nagy melegben persze ritkán engedjük ki, hiszen a hosszú sörény csak még jobban melegítene minket. Azonban van pár praktika, amivel fel lehet dobni az összekötött hajat is, hogy ne legyen annyira unalmas mindig.

Először is, ne mindig csak hátrafésülve kössük össze hajunkat. Már az is sokat dob az összképen, ha választékot teszünk frizuránkba, és úgy kötjük hátra. Még kreatívabbak lehetünk azzal, ha nem egy egyszerű hajgumit teszünk csak bele, hanem egy kicsit feldobjuk mással is, így az összkép sokkal színesebb lesz. Tehetünk például köves csatokat díszítésként, de egyszerű megoldás az is, ha magára a hajgumira rákötünk egy karkötőt. Szép eredményt kapunk, ha a ruhánkhoz illő kiegészítőkkel nem csak karunkat, hanem hajunkat is megjutalmazzuk.

Ezen kívül szép látványt nyújt, ha egy tincset kihagyva az összekötésből, a saját hajunkkal tekerjük körbe az összefogásra szolgáló hajgumit. Szóba jöhetnek még brossok, szalagok, masnik, sálak, ami éppen kezünk közé kerülhet otthon. Ne féljünk használni ezeket, hiszen ha máson jól mutat - legyen szó egy ajándékról, vagy épp egy ruha kiegészítőjéről -, akkor frizuránkban is jól fog állni.

Azon kívül, hogy felfrissítsük néhány jó ötlettel nyári hajviseletünket, arra is oda kell figyelnünk, hogy a folyamatos copf hordása nem csak unalmas lehet, hanem bizony árt is a hajzatnak. A szoros hajgumik nem tesznek jót a hajszálaknak, és a fejbőrünk is befülledhet, főként, ha napközben megizzadunk. Ezt pedig gyakori hajmosás követi, ami szintén szárító hatású a fejbőrre és a hajra egyaránt.

Nagyon fontos tehát, hogy odafigyeljünk hajunk ápolására. Használjunk néhány otthon elkészíthető hajpakolást attól függően, hogy épp mire lenne szüksége hajszálainknak, emellett ügyeljünk vízháztartásunkra és a helyes étkezésre is. Amennyiben ezt megtesszük, és ennek ellenére olyan problémákat veszünk észre, mint a haj egészségtelen állapota, vagy a megszokottnál nagyobb fokú hullása, akkor már baj lehet. Ilyen esetekben ki kell deríteni, mi okozza a haj gyérülését, és aszerint kell tenni ellene. Az ellenszer lehet egy mezoterápiás kezelés is, de ha visszafordíthatatlan esettel állunk szemben, akkor csak a hajátültetés lehet segítségünkre.

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajtetoválás

0 Komment

A hajtetoválás két dolgot is jelenthet. Az egyik az orvosi hajtetoválás, melyet akkor alkalmaznak, mikor valakit utolér a kopaszság, és ezt szeretné palástolni. A másik pedig az a fodrászati művészet, mely egyre elterjedtebb, főleg a fiatalabb fiúk körében, de lassan már véget nem érő fejlődést mutat ez a stílus is, és semmi nem szabhat határt a kreativitásnak benne.


Az egyszerűbb formáktól eljuthatunk olyan vad hajviseletekhez is, melyeket kifejezetten alkalmakra, mint például szilveszterre, vagy helloween-re készítenek. A fodrászatnak ez az ágazata tényleg egy igazi művészet, akár extrém, akár szolidabb figurákat szobrászkodnak hajzatunkból.

Ez a lehetőség a tetováláshoz hasonlóan ugyancsak egy merészséget igényel, hogy valaki kipróbálja magán, azonban ez természetesen nem egy maradandó alkotás, hiszen itt semmilyen festékanyagról nincs szó, csupán a hajzatunkból vágnak ki mintákat. Tehát ez nem egy végleges döntés, a hajunk növekedésével hajtetoválásunktól is búcsúznunk kell. Viszont éppen ezért rengeteg formát ki tudunk próbálni, amit nem csak a férfiak, de egyre több hölgy is bevállal. Rizikója nincs, hiszen a haj növekedésével akkor is eltűnik néhány nappal később a minta, ha az nem nyerte el mégsem tetszésünket.

Ahhoz, hogy egy ilyen mestermű ténylegesen jól nézzen ki, elengedhetetlen a dús hajzat. Ha valakinek ritkul a frizurája, akkor bizony nem tud belevágni ilyen önmegvalósításba. A kopaszodás persze nem csak emiatt nagy probléma, és rengeteg embert érint. Aki hajhullásban szenved, mindenképpen akkor el kell kezdenie foglalkozni ezzel a gonddal, amint észreveszi, hogy a megszokottnál több hajszál marad a fésűben. Természetesen az orvosi hajtetováláson kívül több más megoldás is létezik kopaszságunk eltüntetésére, sőt akár arra is, hogy megállítsuk a haj hullását, és visszaállítsuk az eredeti állapotába fejtetőnket. Ilyen például a hajátültetés, ami végleges és biztos segítséget jelent.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A természetesség hódít 2014-ben

0 Komment

Minden évnek megvannak a maga divatjai, mind ruházatban, sminkben, kiegészítőkben és természetesen frizurákban is. Nem mindegy, milyen formákat és stílusokat hordunk fejetetőnkön, és bizony a színekkel is variálhatunk, egyetlen kitétel van csupán idén, hogy mindent a természetesség jegyében tegyünk.

Első sorban a női frizurák terén a hosszú haj hódít ebben az évben, és most nyugodtan elfelejthetjük a hajvasaló és a szoros csavarók használatát. Helyette inkább a simán, minden egyéb fáradozás nélkül megszárított egyenes haj, és esetleg a finom, nem túl göndör loknik a nyerők.

A színekkel is csínján kell bánni idén, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetünk vakmerőek. A rózsaszín, a halványlila és a vörös több árnyalata is közkedvelt a 2014-es trendekben, viszont a szabályos melírcsíkok helyett inkább világos-sötét színhatásokat használnak a fodrászok.

Egy biztos, hogy akármit is mondhat a divatvilág, mindenkinek meg kell találnia a saját stílusához illő frizurát, ami megy a fejformához is, és természetesen megvannak hozzá az adottságok. A természetességet követni nem nehéz, de azt is tudni kell elegánsan hordani.

Az idei frizuratrendek követéséhez tehát nincs szükségünk olyan roncsoló eszközökre, mint a hajvasaló, vagy olyan készítmények alkalmazására, mint a hajzselé. Így talán a divathoz idomulva nem lesz annyi káros hatásnak kitéve hajzatunk, ennek ellenére nagyon fontos, hogy megfelelő ápolására most is odafigyeljünk. Ugyanis nem csak a durva hajformázók okozhatnak problémákat, hanem rengeteg más ok is állhat a mögött, ha hajunk elveszíti fényét, szárazzá, töredezetté válik, esetleg hullani is kezd. A kopaszodás sokakat érintő probléma, és sok esetben nem is lehet megállítani vagy visszafordítani, ilyenkor csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés segíthet, mely beavatkozás után újra gondolkodhatunk a trendi frizurákon.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Frizuránknak is legyen karácsonya!

0 Komment

Az ünnepi készülődés már mindenkit elért, az utolsó pillanatban is tömegek sietnek beszerezni a hiányzó ajándékokat, nagyban folynak még a nagy bevásárlások, és annak ellenére, hogy mindenki fáradt és csak pihenni vágyna, örömteli várakozás él mindenki szívében. A vásárlólistánkat tekintve ne felejtsük el frizuránkat sem!

A téli hónapok hidege, a süvítő szél és a sapka vagy csuklya folyamatos hordása eleve káros hatással vannak hajzatunkra. Emellé jön még az is, hogy az ünnepekkor általában olyan frizurát viselnek a hölgyek, ami ugyan nagyon csinos és dekoratív, de hajszálainkat tekintve nem mindenképpen előnyös. A kontyok, a gyönyörű, besütött hajfürtök, a feltűzött loknik mind nagyon elegánsak és ünnepiek, azonban tudnunk kell, hogy igencsak kikezdik a hajhagymák teherbírását. Ezen felül az ilyenkor gyakoribb hajmosás a hajzatot száríthatja, és ahhoz, hogy könnyebben tudjuk kezelni, és fényesebb legyen, egyre több kence használatára lesz szükségünk.

Ugyan nem tart sokáig ez az időszak, ennek ellenére mégiscsak jobb, ha odafigyelünk hajunk megfelelő ápolására és regenerálására. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos tartós károkat is okozhatunk, ami száraz és töredezett, fénytelen frizurát eredményez, esetleg több hajszálunk is a fésűben marad, mint azt megszoktuk.

Használjunk olyan hajápoló termékeket, melyek minél kevesebb kémiai anyagot tartalmaznak, a legjobb, ha házilag elkészített, természetes dolgokból összeállított pakolásokat viszünk fel hajunkra. Figyeljünk a helyes hajszárításra és ne hordjunk szoros frizurát nagyon sokáig.

Persze nem csak ilyenkor, hanem mindig ügyelnünk kell arra, hogy hajzatunk megkapja a megfelelő gondoskodást. Ha ezt nem tesszük, könnyen válhat élettelenné frizuránk, és a legrosszabb esetben hajhullás is kialakulhat. Természetesen kopaszodás rengeteg okból fakadhat, ezért ha magas fokú hajveszteséget tapasztalunk, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Hajhullás okozta problémáinkra több megoldás is létezik, köztük a biztos segítséget jelentő hajátültetéssel.

Látogasson el oldalunkra, és fedezze fel a HairHungary Klinika által nyújtott lehetőségeket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Milyen gyakran vágassuk hajunkat?

0 Komment

Van, akinek a hosszú, van, akinek a rövid tetszik, igazából most már nemtől függetlenül lehet ez is, az is trendi frizura. Egyre több nő választja magának a rövid hajat, főleg így a nyár derekán közkedvelt megválni a hosszú, melegítő tincsektől. De akár felnyírt, akár derékig érő, egyvalami nagyon fontos a haj ápolását tekintve, méghozzá a hajvágás gyakorisága. Ugyanis mindkét típusnál fontos az a kérdés, hogy milyen gyakran vágassuk le?

Elsősorban ez egy személyes adottság kérdése, hiszen nem mindegy, hogy milyen gyorsan nő a hajunk, ettől függően - amennyiben jelenlegi frizuránk nem igényli, hogy gyakrabban - a hajvágást érdemes 6-8 hetente beépíteni a teendőink közé. Ilyenkor a hajvégekből kell levágatni, hogy hajunk ne töredezzen, és ne roncsolódjon, ezzel elkerüljük a mechanikai sérüléseket.

Ugyanis ha nem vágatjuk le időről időre hajunkat, a hajvégek olyan mértékben roncsolódhatnak, töredezetté válhatnak, hogy az akár hajhulláshoz is vezethet. Ez azért van, mert a töredezett haj rugalmatlanná válik, a hajszálak külseje károsodik és elveszítik védő pajzsukat. A hajzat mechanikai működése sérül, így a töredezettség mellet hajunk szárazzá és élettelenné válik, legrosszabb esetben ki is hullik.

Ha már eljutottunk odáig, hogy hajunk hullani kezd a töredezettség miatt, érdemes minél előbb olyan rövidre vágatni frizuránkat, hogy csak egészséges végű hajszálaink legyenek. Így hajzatunk regenerálódni tud, és a hajhullás is megáll.

Sajnos azonban rengeteg más oka is lehet a nem várt kopaszodásnak, így ha annak ellenére is hullik a hajunk, hogy frizuránk egészségéért mindent megtettünk, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Segíthet bajunkon egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása is, de olyan problémánk is lehet, amelynél csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tudja visszaállítani régi hajkoronánkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Örök elégedetlenek

0 Komment

Az ember folyamatosan a jóra és a szebbre törekszik, emellett nyugodtan kimondhatjuk, hogy örökké elégedetlen. Ez a tulajdonság azonban olyan fejlett és előrehaladott technikákat szült, melyek segítségünkre lehetnek, hogy a kívánt dolgokat elérjük. Nem csak az olyan technikai vívmányokról van szó, mint például a telefon vagy a repülőgép, melyekkel a távolság tulajdonképpen leküzdhető, hanem olyan fejlesztésekről is, melyek az ember kinézetére hatnak.

Ha tükörbe nézünk, mindig képesek vagyunk találni legalább egy részletet magunkon, ami épp nem tetszik. Emellett lehetnek olyan egészségügyi problémáink is, melyek hatásaként sajnos olyan változásokat tapasztalunk magunkon, ami nem meglepő, hogy megrémiszt minket.

A szőrzettel és frizurával akad a legtöbb elégedetlenkedni valónk. Ott, ahol nem akarjuk, sok van belőle, ahol pedig sokat szeretnénk, kevés. Emellett ha göndör a haj, az a baj, ha egyenes, akkor mindenképpen göndört szeretnénk. Még az a szerencse, hogy olyan világban élünk, ahol minden ilyen nyavalyánkra létezik megoldás.

A nők körében hangzatos téma például a szőrtelenítés, hiszen a mai világban már a nőiesség velejárója, hogy sima lábakkal, és egyéb szőrmentes testrésszel rendelkezzünk. Emiatt találták fel a különböző szőrtelenítő krémek és eszközök mellett a lézeres szőrtelenítést, mely a lézer fényének segítségével hővé alakul át, így jut a szőrtüszőbe, ahol elpusztítja az osztódó mátrixsejteket, ezzel meggátolva, hogy újabb szőrszál jöjjön létre.

Míg néhány testrészünkön örülünk a megoldásnak, hogy többé nem kell a szőrtelenítéssel bajlódni, a fejünkön igencsak azt szeretnénk, ha több hajszál lenne, és dús frizurával rendelkeznénk. Azonban az idő múlásával sajnos egyre inkább ritkábbá válik hajzatunk, de akár egy betegség hozta mellékhatás miatt is bekövetkezhet a hajhullás, és még számos más probléma okozhat a vártnál korábban is kopaszodást.

Erre segítség lehet az ok függvényében különböző készítmények használata, esetleg mezoterápiás kezelés, de előrehaladottabb esetekben csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés hozhatja vissza a kívánt hajkoronát.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A szilikon hatásai a hajra

0 Komment

Rengeteg olyan sampon és balzsam van forgalomban, melyek magas szilikon tartalmúak, ugyanis ez segít a kócos haj kifésülésében, a hajat fényessé teszi, a hajvégeket ápolja és dúsítja a frizurát. A sok jó hatása ellenére mégis egyre több gondot okoz ez az összetevő, ezért a legtöbb gyártó próbálja természetes alkotóelemekre kicserélni, de még így is sok ilyen termék van használatban.

A szilikon legnagyobb varázsereje abban rejlik, hogy a polimer anyag a hajpikkelyeket lezárja, melynek következményeként a haj könnyen fésülhető és ragyogó lesz, megoldást nyújtva ezzel a kócos fürtök eddigi kínzására. Azonban bármennyire is örülünk ezen segítségnek, hajunk egy idő után nem lesz hálás. Ugyanis ez a jótékony, hajra gyakorolt hatása múlandó a szilikon tartalmú készítményeknek, hiszen a szilikon polimer műanyag, már gyártása közben is szennyezi a környezetet, és természetes úton nem tud lebomlani. Így a hajat nem ápolja, csak felületileg szépít, átmenetileg teszi csillogóvá frizuránkat.

Ha hosszútávon használunk ilyen samponokat, balzsamokat, akkor a szilikonos anyagok mintegy szigetelő rétegként összegyűlnek a hajzaton, a hajszálakat bevonják. Ennek következtében más hajápoló szerek - ahogy a hajfestékek sem - nem tudják kifejteni hatásukat, hiszen nem jutnak el a hajhagymákhoz. Így frizuránk egy idő után kiszárad, fakóbb és élettelenebb lesz, hajszálaink elvékonyodnak.

Mivel a szilikon réteg a hajrostokat elzárja, befullasztja, sajnos hajhullás is kialakulhat a túlzott használat következtében. Ezért nagyon kell figyelni a különböző termékek összetételét, mert ugyan a szilikonos anyagok olcsóbbá teszik ezen készítményeket, hatásuk igencsak nem kifizetődő. Inkább válasszuk a kissé drágább, de csak természetes anyagokból álló hajápoló és hajkibontást segítő termékeket.

Ha hajunk hullani kezd, nem árt megvizsgálni tehát azon szereket, melyekkel nap mint nap kezeljük, hiszen akár ezek is okozhatják a problémát. Léteznek azonban a kopaszodásnak olyan okai is, melyek csak szakértő segítséggel orvosolhatók. Ilyen esetekben segíthet mezoterápiás kezelés, esetleg különböző készítmények használata, de az is előfordulhat, hogy már csak a biztos eredményt felmutató hajátültetés lehet a megoldás kopaszságunkra.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary - a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

A haj növekedése

0 Komment

Mossuk, fésüljük, összekötjük, elkendőzzük és újra, meg újra csak azon kapjuk magunkat, hogy vágatni kell. De milyen gyorsan is nő a hajunk, és mi befolyásolja ezt a növekedést?

Az, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja, főként a genetikai adottságoktól függ, viszont ezen kívül is több dolog befolyásolhatja. Az öröklött adottságokon kívül a haj növekedésére hat az időjárás, az évszakok váltakozása, az életkor, és ezen kívül természetesen az életvitelünk, a stressz jelenléte mindennapjainkban, valamint betegségek is.

Átlagosan a hajszálaink naponta ¼ mm-t nőnek, de a fent említett befolyásoló tényezők miatt létezik olyan, hogy egyik évben csak 5 cm-t nő a hajunk, a másikban pedig 15 cm-t. Ha tudatosan tenni szeretnénk azért, hogy hajunk gyorsabban nőjön, mindenképpen egészséges életmódot kell folytatnunk, fel kell hagynunk a káros szenvedélyekkel és kiegyensúlyozott táplálkozást kell bevezetnünk.

Ezen kívül léteznek különböző vitaminok, pakolások, hajápoló szerek, samponok és balzsamok, melyek tápanyagtartalma elősegíti a haj egészséges működését, ezzel a normális fokú, esetleg kissé gyorsabb növekedését is.

Ha hajunk növekedése nagyon lassú, és a normálistól túlzott mértékben elmarad, nagy gondokat is okozhat. Mivel egy hajszál élettartama 6 hónap és 6 év közé tehető, ha nem nő rendes ütemben a hajszál, már akkor elhal és kihullik, amikor még túl rövid. Ez a probléma gyér és élettelen hajzathoz vezethet, hiszen frizuránk külseje sosem lesz olyan, mint szeretnénk. Ha ezt tapasztaljuk, mindenképpen ki kell deríteni az okát, mitől nem tud megnőni széppé és egészségessé a hajunk. Ha megtaláljuk a problémát, és kiküszöböljük azt, akkor lehetséges, hogy szép hajkoronánk lehet egy idő elteltével. Azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor a háttérben álló, káros okok sajnos tovább roncsolhatják frizuránkat, hajunk töredezetté, elhasználttá válhat, és kialakulhat olyan mértékű hajhullás is, amelyen már csak a hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

A hajzselé divatja

0 Komment

Az 1900-as évek utolsó évtizedeiben bombaként robbant be a kozmetikumok közé a hajzselé. Mind a nők mind a férfiak körében elterjedt a használata, és a médiában is rengeteg szereplőn fedezhettük fel a csillogó, beállított frizurát. A hajzselé a mai napig nem ment ki a divatból, bár pár éve inkább férfiaknál a félhosszú és természetesebbnek tűnő hajzat lett a trendi, és inkább a rövid hajú nőknél volt használatosabb ez a kozmetikum, de mostanában a hajviasz és a hajkrém mellett nagy visszatérőként van jelen a hajzselé ismét a divatban.

A hajzselé sokkal erősebb, mint egy hajlakk vagy hajhab, ezért olyan frizurákat tudunk beállítani vele, melyek más szerekkel nem sikerülnének, de legalábbis nem tartósan. Férfiaknál divat volt a hátrazselézett haj, illetve más megoldások: a még ma is kedvelt kócos, valamint a tüskés és punk frizura. Hosszú hajú nők szintén használták a haj hátrafésülésénél, hajpánt helyett. Ma főleg az összefogott haj esetén biztosít sima fényességet. Ezen kívül főleg a rövid hajú nők alkalmazzák, szintén kócos hajvarázsolásra. A legtrendibb frizurák mindenképpen extrémek, így ebben nagy segítség lehet a hajzselé.

De tudnunk kell, ha ilyen terméket használunk, az sajnos okozhat nem kívánt károkat. Ugyanis minden hajzselé tartalmaz vegyi anyagokat, melyek igencsak káros hatással lehetnek a hajzatra, hiszen közvetlenül használjuk ezeket a fejbőrön és hajon, így ez hajveszteséghez is vezethet. Ezenfelül ha mindennap használjuk, az eredményezi a mindennapi hajmosást, mely szintén káros a frizura tekintetében. Ezért ajánlatos a hajzselét ritkán használni.

Ha folyamatos hajzselé használat miatt kezdődik meg a kopaszodás, akkor segíthet annak elhagyása, de az is előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan az eddigi folyamat, illetve más ok is megbújhat a háttérben. Ezért a normálisnál nagyobb hajhullás észlelésekor azonnal szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen lehet, hogy elegendő a probléma okozójának kiiktatása, esetleg mezoterápiás kezelés segíthet, de az is lehet, hogy már csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés kerülhet szóba.

Ismerje meg jobban a kopaszság elleni megoldásokat:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (70) 512 2296; 06 (30) 552 0940

Újévi fogadalmak

0 Komment

Az év utolsó napján mindig átgondoljuk, mit csináltunk jól, és mit kellett volna másképp. Aztán előkerülnek a malacos perselyek, és megfogalmazzuk magunknak, vagy akár fogadalmakat teszünk mások előtt, mit is szeretnénk elérni a következő évben.

Minden célkitűzés ilyenkor olyan elérhetőnek tűnik, aztán az új év elkezdésével ugyanolyan nehézségekbe ütközünk, mint eddig is. Azonban sokaktól lehet hallani, hogy az újévi fogadalmát annyira komolyan vette, hogy a végén sikerült is elérnie célját, így ez a hagyomány mindenképpen pozitívnak fogható fel.

A legtöbb fogadalom valamilyen nagyobb cél eléréséről szól, esetleg egy olyan lépés megtételéről, amitől szorongunk, vagy nincs meg hozzá a kellő anyagi vagy lelki hátterünk. Ám újév napján ezek a célok ismét a szemünk előtt lebegnek, és talán közelebb kerít minket a megoldáshoz az ünnep szelleme.

Sok esetben van szó ilyenkor az egészségünkről. Többen próbálnak lemondani például a cigarettáról, vagy bármely más szenvedélybetegségről, fogadkoznak, hogy lefogynak, és elkezdenek sportolni. Ez mind csupa pozitív dolog.

A hajhullás és kopaszodás szintén egy olyan probléma lehet, melynek megoldásával nem tudunk, vagy nem akarunk foglalkozni. Pedig nagyon fontos lenne, hogy az érintettek minél előbb szakértő segítséghez forduljanak, hiszen kinézetünk és személyiségünk egyik legfontosabb eleme a frizuránk.

Ha megtaláljuk a hajhullás okát, tudjuk kezelni is a problémát. Olykor elegendő különböző készítmények alkalmazása, azonban van olyan - például genetikai eredetű - kopaszodás, melyen csak a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet. A hajátültetési eljárás fájdalommentes, mégis nagyon sok idő, támasz és elhatározás kellhet ahhoz, hogy elszánjuk magunkat arra, hogy ehhez a segítséghez forduljunk.

A kopaszodástól, hajhullástól szenvedő embereknek tehát az egyik legjobb és legnagyobb fogadalmuk lehet, hogy problémájukkal vegyék fel a harcot, és forduljanak szakszerű segítséghez. A HairHungary Klinika személyre szabottan adja meg a választ, hogy kinek milyen eljárással lehet visszavarázsolni régi frizuráját.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Frizurát ajándékba!

0 Komment

A közelgő ünnepek küszöbén állva nagyon sokan jönnek rá arra, hogy még mennyi ajándék hiányzik. Ilyenkor megy az eszeveszett rohanás, ám legtöbbször még azt sem tudjuk, mit is vegyünk szeretteinknek, rokonainknak, barátainknak, kollegáinknak.

Mivel minden ember számára fontos a külső, ezért sosem hibázhatunk, ha valamilyen szépségápolással kapcsolatos ajándékot találunk ki, és ez ma már nem csak a hölgyekre, hanem a férfiakra is vonatkozik.

Hajunk tulajdonképpen kinézetünk megkoronázó eszköze, ezért nagyon fontos, hogy kellően ápoljuk, és vigyázzunk rá. Tehát nagyon szép ajándék lehet egy hajpakolással, kellő gonddal kiválasztott samponnal és egyéb hajápolási szerrel megpakolt csomag is. Hiszen ezekre mindig szükség lehet, és sokszor találhatunk előre elkészített ajándékcsomagokat a különböző gyártóktól, így szép, igényes meglepetésül szolgálhatunk vele.

Hölgyeknek ugyancsak ízléses ajándékötlet, ha valamilyen szalonba szóló ajándékutalvánnyal kedveskedünk nekik, legyen szó egy frizura elkészítéséről, vagy akár egy hajpakolásos kényeztetésről.

Nagyon sokan szenvednek hajhullástól, kopaszodástól. Közvetlen, velünk szoros kapcsolatban álló rokonoknak és barátoknak ne féljünk olyan ajándékkal kedveskedni, ami a másik fél számára szükséges és segítő lehet!

A HairHungary klinika személyre szabott lehetőségeket és segítséget kínál minden kedves érdeklődőnek és páciensnek. Néha ugyanis elegendő a klinikailag tesztelt, propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, sok esetben segíthet mezoterápiás kezelés, a biztos, garantált megoldást viszont csak a hajátültetési eljárás nyújthatja.

Ha valaki a kopaszodás kellemetlen árnyékában él, annak már az is nagy lehetőséget jelenthet, hogy megtudja, mi is okozhatja hajhullását, illetve azt, hogy mi lehetne segítségére ebben a problémában. Ilyen esetekben ha van kire támaszkodni, illetve van ki ösztönözzön, az már magában egy ajándék!

Ismerje meg jobban a hajátültetési és egyéb eljárásokat:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Ünnepi frizurák

0 Komment

Közeledik az év vége, ezzel együtt a karácsony és szilveszter ünnepe. Mindenki lázasan kezd készülődni, ajándékok vásárlásával és ünnepi tervezésekkel telik az utolsó hónap szinte minden napja. Sokan ezen ünnepeket megjelenésükkel is fel szeretnék dobni, melyhez nagymértékben hozzájárul a nem megszokott frizura is.

Karácsonyi fogadásokra, családlátogatásokra is sokan készíttetnek különleges hajkreációkat, de főként a szilveszteri buli kívánja meg azt, hogy ne mindennapi legyen hajkoronánk. Ilyenkor a legtöbb fodrásznál már előre be kell jelentkezni, hogy egyáltalán beférjünk a sok vendég közé. A karácsonyi frizurát általában szolidabbra készítik, és ha minden jól megy, akkor másnap és harmadnap is tudunk még kezdeni valamit a beállított tincsekkel. Szilveszterkor viszont főként az extravagáns, vagy épp a bálhoz illő kontyos stílus a kedveltebb.

Bármennyire szépek és ötletesek ezek az ünnepi frizurák, mégis nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a sok hajlakk, és egyéb kence, amit ilyenkor a haj beállításához használnak, bizony eléggé igénybe veszik hajszálainkat és hajhagymáinkat. Fontos, hogy ezen frizurákat időben és gondosan kibontsuk, kezeljük, kimossuk a sok idegen anyagot belőlük és ápoljuk a megviselt hajat.

Ha valaki nem csak pár alkalommal, hanem rendszeresen készíttet magának ilyen egyedi frizurát, számolnia kell azzal, hogy előbb-utóbb következményei lesznek a folyamatos beszárításnak és lakkozásnak. A haj könnyen töredezetté, szárazzá, élettelenné válhat, és bizony hullani is kezdhet.

Ha bármilyen okból kifolyólag hajhullást észlel magán, azonnal forduljon szakszerű segítséghez! A kopaszodás, hajritkulás okát minden esetben meg kell keresni, és a leggyorsabban orvosolni azt. Sok esetben elég lehet - mint például a fent említett, igénybe vett haj esetén -, ha felhagyunk a károsító dolgokkal. Viszont előfordulhat olyan problémából eredő hajhullás is, melynél az okozott károkat csak a biztos sikert jelentő hajátültetés küszöbölheti ki.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárásban rejlő lehetőségeket:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Tetoválás a fejbőrön

0 Komment

A tetoválásnak már évtizedekkel ezelőtt is nagy hagyománya és önkifejező szerepe volt, ami mára már teljesen kinőtte magát, és a kreatívitásban nem ismer határokat. A tetoválás egy olyan szimbólum a testen, mellyel rengeteg mindent fejezhetünk ki. Megmutathatjuk vele zenei ízlésünket, politikai hovatartozásunkat vagy egyszerűen az élethez való hozzáállásunkat, kifejezhetjük vele lelki gondolatainkat és megörökíthetünk fontos életrészeket.

Természetesen a tetoválásnak hátrányai is vannak, hiszem sokan mondják: "hogy fog ez kinézni, ha majd 70 éves leszel?" Egy biztos, mielőtt valaki tetoválásra szánja el magát, jól meg kell gondolnia, hogy a későbbiek folyamán nehogy megbánja. Így van ez a ma egyre jobban elterjedő, fejbőrre készített tetoválásokkal is.

A felnyírt haj már férfiak és nők körében is divatját éli manapság - már nem csak a punkok körében -, és sokan ezt tetézik némi színes vagy fekete-fehér motívummal is. Némely egyéniséghez ez kifejezetten illik, és jól mutat, főként az extrém frizurát dobja fel. Sokan előnyösnek tartják, hiszen ha meggondolja magát az ember, és mégsem szeretné tetoválását és haját ebben a formációban viselni, akkor egyszerűen megnöveszti frizuráját, mellyel eltakarhatja a fejét díszítő képeket, anélkül, hogy lézeres, drága és nem biztos sikert nyújtó eltűntetéssel kellene szenvednie.

Azonban ebben az esetben nem árt számításba venni, hogy ha bármilyen oknál fogva hajhullás, kopaszodás kezdődik, ez a lehetőség megszűnik. Mind a foltokban jelentkező kopaszság, mind a hajzat gyérülése tekintetében ez elég kellemetlen lehet. Természetesen azoknak, akik nem rendelkeznek tetoválással, szintén borzasztó jelenség ez.

Ha ilyen szituációba keveredünk, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. A hajhullás okának megállapítása segíthet abban, hogyan is kezeljük a problémát. Sok esetben az egyetlen megoldást csak a biztos és végleges sikert garantáló hajátültetés jelentheti, mellyel visszanyerhetjük régi frizuránkat, sítlusunkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:


HairHungary Klinika

Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Túl hosszú haj

0 Komment

Ugyan ma egyre gyakrabban látunk "lázadó", vagy "új divatot teremtő" rövid frizurát a nők hajviseletében, mégis a hosszú hajnak még mindig megvan a maga varázsa, nőiessége és szépsége. Ráadásul egy hosszú frizurával több mindent lehet kezdeni, mint egy röviddel, ami szintén előnyt jelent a mindennapi stílusok feldobhatóságában.

A hosszú haj tehát örök divat marad, de annak ellenére, hogy szép és nőies, rengeteg teendő és baj van vele. Ápolása mindenképpen időigényesebb, nem beszélve a hajkreációk létrehozásával járó plusz percekről és idegeskedésekről, ha éppen nem úgy sikerül, ahogy terveztük.

A gondok sora főként akkor kezdődik el, ha hajunk már a kelleténél hosszabb. Eleve több ápolásra szorul, főként a hajvégeknél. Ha nem vágatjuk rendszeresen, akkor a hajvégek elvékonyodnak, töredezetté vállnak és egészségtelen kinézetet biztosítanak frizuránknak.

E mellett a túl hosszú haj már nem csak a végénél károsodhat, hanem a hajtöveknél is, hiszen a haj súlyának húzása káros hatással lehet a hajhagymákra, így a fejbőrre is. Sok ilyen esetben a haj már a tövénél elkezd töredezni, illetve az is előfordulhat, hogy hajhullás alakul ki.

Ha hosszú hajunk hullani kezd, győződjünk meg arról, hogy a kihullott hajtól teljes egészében, vagy csak a hajtőnél keletkezett törés mentén váltunk-e meg. Ha a hajhullást a törések okozzák, sokszor egy frissítő hajvágás is segítségünkre lehet ilyen esetekben, de ellenkező helyzetben lehetséges, hogy más ok is lapul a háttérben.

A hajhullásra és kopaszodásra nagyon oda kell figyelnünk, és időben kell szakértő segítséghez fordulnunk. Ugyanis ha idejében kiderítjük az okát, és kezelni kezdjük, akkor könnyebben vissza tudjuk állítani a régi helyzetébe, azonban ha olyan okok miatt hullik a hajunk, mely mélyebb és maradandóbb károkat okozott, akkor lehetséges, hogy csak a biztos segítséget nyújtó hajátültetés változtathat frizuránk siralmas kinézetén.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

A haj és a tej

0 Komment

A tej finom, egészséges, és ha valaki nem allergiás rá, szinte elengedhetetlen napi fogyasztásunkból. Szervezetünk számára rengeteg szükséges vitamint, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz. Kalciumtartalma miatt fontos a csontozat szempontjából is.

A fent említetteket a legtöbben ismerik, azzal azonban nem sokan vannak tisztában, hogy a tejet nem csak fogyasztással lehet egészségmegőrzésre alkalmazni, hanem külső használattal is. A tej kiváló hatással lehet a haj és a körmök, valamint a bőr ápolásában. Különböző receptek és praktikák léteznek mindegyik esetben. Sokszor vegyítik a tehéntejet csalánteával, citromlével, különböző olajokkal, és így használják a kapott pakolásokat.

A frizura szempontjából rengeteget segítséget nyújthat a haj fényének és puhaságának visszaadásában, valamint kalciumtartalma miatt csökkentheti a hajhullás mértékét. Emellett a tejben található zsírok és fehérjék megerősítik a hajszálakat. Ha bármilyen tejes pakolást alkalmazunk hajunkra, mindenképpen látványos eredményt érhetünk el, hiszen gyógyír a korpás és zsíros fejbőrre, visszaállítja az igénybe vett hajszálak rugalmasságát és megerősíti, könnyen kezelhetővé teszi frizuránkat.

Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor ez a kiváló gyógymód már nem használ, mert hajunk állapotáért olyan ok a felelős, amire ilyenfajta kezelések nem hatásosak. Ha hajunk erősebben hullani kezd, és a kopaszodás mértéke már láthatóvá válik, minél előbb más segítséghez kell fordulnunk.

A hajátültetés egy olyan biztos megoldás, mely akkor is segít, ha már minden más próbálkozás csődöt mondott. Ezen eljárás során ugyanis a tarkótáji területről ültetik át az egészséges hajszálcsoportokat a hajhiányos területekre, melyek ezt követően nem fognak kihullani.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Kényes tévhitek

0 Komment

Hajunk ápolása az egyik legfontosabb tényező külsőnk szempontjából. Az ember megjelenése, kinézete, kisugárzása függ attól, hogy megfelelő frizurával jelenik-e meg, illetve ezen felül ezt a frizurát megfelelően is hordja.

A zsíros, korpás vagy egyéb bajtól szenvedő hajzat mellett az egyik legnagyobb probléma - főként a nőknél -, ha lapos, silány, tartás nélküli a hajkorona, viszont ennél is tragikusabb az, ha valakinek hajhullás miatt, vagyis a kellő hajmennyiség hiánya miatt nem szép a frizurája.

Az utóbbi két esetet sajnos nagyon sokan összekeverik. Mivel a hajhullás egyik eredménye, hogy a frizura tartástalan és lelaposodott lesz, előbb fordulnak olyan szerek segítségéhez, melyek ezen sajnos nem segíthetnek, minthogy igazi megoldást keresnének.

Nagyon kényes tévhit az, hogy a dúsító samponok megakadályozzák a haj hullását, esetlegesen visszanövesztik - ezáltal dúsítják - a már kihullott hajszálakat. A neve alapján tényleg felmerülhetne bennünk ez a megoldás, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek a samponok nem a hajhullás orvoslására készültek.

A dúsító készítmények a meglévő haj szerkezetét egyfajta védőburokkal erősítik, ezáltal a hajszálak vastagodnak, a haj szép tartást nyer, és egy dúsabb frizurát láthatunk vissza a tükörben már egy-két mosás után is. De ez csak akkor működik, ha hajunk alapvetően egészséges. Hajhulláskor ezek a készítmények sajnos nem segíthetnek, hiszen csak a meglévő hajzatra hatnak.

Kopaszodás és hajhullás esetén szakértő segítséghez kell fordulni. Lehetséges, hogy elegendő egy mezoterápiás készítmény használata, de az is előfordulhat, hogy csak a végleges megoldást nyújtó hajátültetés segíthet, melynek során a tarkótáji részekről ültetnek át a hiányos területekre hajszálcsoportokat. A visszanyert hajkoronánkra aztán majd használhatjuk a dúsító samponokat, de ez már csak esztétikai tökéletesíté.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

A raszta haj

0 Komment

Manapság már annyi frizura közül válogathatunk, hogy a hajviselet az egyik legfontosabb önkifejező eszközzé vált. Minden zenei stílushoz, minden divathoz tartozik saját forma. A haj hosszúságával, színével, merész vagy épp visszafogott stílusával rengeteg érzelmet és hovatartozást ki tudunk fejezni.

Az egyik ilyen ismert, és főként egy adott körben kedvelt frizura a raszta haj. Általában a reggae zenéhez lehet kapcsolni. Azon fiatalok között terjedt el először, akik ezt a zenei stílust és egyfajta társadalmi mozgalmat képviseltek, az egyenlőtlenség elleni küzdelemben.

Mára már azok is hordják, akiknek egyszerűen csak tetszik. A haj berasztásodik magától is, ha kibontjuk, nem fésüljük, és nem mossuk - ezt persze ma már a legtöbben nem várják meg. Viszont rá is lehet segíteni ennek felgyorsítására, amire főként a fejbőr közelében és a hajtincsek végén van szükség. Egyszerű, sodró mozdulatokkal tudjuk létrehozni ezt a frizurát.

A raszta hajat nem szabad samponnal mosni, hiszen a kémiai anyagok felbontanák a hajtincseket, és könnyen fésülhetővé tennék. Csak szagtalan szappant lehet használni a tisztítására, heti egyszer, vagy még ritkábban, sőt, néha a legjobb, ha csak sima vízzel öblítjük át.

Sajnos azzal, hogy a hajszálak össze vannak "ragadva", és emellett a haj ápolása sem lehet túl hatékony, a raszta haj kibontásakor szembesülnünk kell a haj magas fokú károsodásával és hullásával. Mivel a rasztás idő alatt nem hullik a haj, azt a mennyiséget, mely ez idő alatt kihullott volna, egyszerre tapasztaljuk. Általában, ha valaki meg szeretne válni raszta hajkoronájától, sajnos először az ollót kell választania ahhoz, hogy haja ismét sérülésmentesen nőhessen.

Ha a raszta kibontása utáni hajhullás nem szűnik meg, vagy más okokból hullik ki több haja, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnia! A Hairhungary klinikán személyre szabott megoldásokkal segítik a régi frizura elérését, mely sok esetben a végleges, biztos sikert nyújtó hajátültetést jelentheti.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Ciki frizurák

2 Komment

Nagyon sokan szenvednek manapság a kopaszodás és hajhullás okozta nehézségekkel. Mivel ez a probléma nagyon széleskörű ok-halmazra vezethető vissza, a sajátos módszerek tárháza is kimeríthetetlen, hogyan legyen ismét a régi a frizuránk.

Léteznek olyan esetek, amikor egy jól kiválasztott sampon, vagy mezoterápiás készítmény is rendezni tudja a gondokat, azonban sajnos visszafordíthatatlan, és megállíthatatlan folyamatok is vannak. Ilyenkor jön elő az emberek kreativitása, mivel is lehetne pótolni a hiányos részeket, hogyan is lehetne a külvilág számára láthatatlanná tenni bajunkat.

A festékszóróból varázsolt frizurától a hajtetoválásig rengeteg elképzelést valósítottak már meg, most azonban a legfurább, legkínosabb és legviccesebb variációkat nézzük meg közelebbről.

Az egyik, férfiaknál elterjedt megoldás az, ha a kopaszodást magával a kopaszsággal próbálják elrejteni, ám nem biztos, hogy ez ténylegesen mindenkinek jól áll. A másik nagyon ismert frizura, ugyancsak a férfiak körében, főként az idősebb korosztályban hódít, méghozzá az átfésült haj. Ezt a jelenséget úgy hozzák létre, hogy a tarkótájon, oldalt megmaradó hajzatot megnövesztik, és a leglehetetlenebb módokon - zselével, hajvax-szal - átfésülik a kopasz fejtetőre. A legnevetségesebb az, amikor a fésű fogazata kivehető a hajtincsek menetében.

Ugyancsak régimódi, de még mindig létező megoldás a paróka használata. Ideig-óráig ez még egy tűrhető megoldásnak bizonyulhat, azonban a szélfútta, félretolódó, vagy esetleg a tányérba eső hajzuhatag nagyon kellemetlenül érintheti viselőjét, a környezetét pedig főként nevetésre bírja. Ráadásul nagyon nehéz olyan parókát találni, ami tényleg természetesnek tűnhet, és minden esetben illik viselőjéhez.

A komikus és furcsa variációk helyett jobban jár az ember, ha egy biztos és végleges megoldást választ. A hajátültetés kiforrott technikája lehetővé teszi, hogy minden kellemetlenség nélkül visszanyerjük régi, saját frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Hajgumi, hajcsat és hajpánt

0 Komment

A fenti felsorolással kapcsolatban mindenkinek különböző frizurák juthatnak eszébe, melyek ezen eszközök segítségével jöhetnek létre. Minden hosszabb hajú nő szépészeti kellékei között megtalálhatjuk őket. Sokan használják a kényelem miatt, például a nyári hőségben egy hajgumi csodákat tehet.

Ha ezen tárgyakat csak ritkán, vagy felváltva használjuk, akkor ténylegesen az előnyeiket élvezhetjük ki, viszont túlzott, folytonos használatuk komoly hátrányokat is jelenthetnek.

Aki például minden nap hajgumit hord, esetlegesen még éjszakára sem bontja ki a haját, mert kényelmesebb érzés így aludni, annak a hajában rövid időn belül törés jelenik meg a hajgumi helyén, főként ha szorosan köti össze haját vele. A törés nagymértékben roncsolja a haj állapotát, és a túlzott hordás nem is hagyja, hogy regenerálódjon. Ugyanilyen problémák jelenhetnek meg azoknál, akik mindig hajpántot viselnek, vagy hajcsattal állítják be frizurájukat.

A töredezett hajszál rugalmatlan lesz, külseje sérül, ezáltal elveszíti védő pajzsát. Mivel károsodik a hajszál mechanikai működése, valamint a felépítése is, hajunk szárazzá, fakóvá, élettelenné válhat, ami legrosszabb esetekben akár hajhulláshoz is vezethet.

A hajgumik és egyéb kellékek használatával eleve megviseltebb lesz a hajzat, így nagyon oda kell figyelni arra, hogy kellően ápoljuk a roncsolt részeket. Ha későn vettük észre a bajt, akkor megoldás lehet a frizura rövidre vágása, mely esetekben a növekvő haj újra egészséges lehet.

Ha a normálisnál több haj, esetleg hajcsomók maradnak a hajkefénkben, mindenképpen át kell gondolnunk, mi is okozhatja ezt a folyamatot. Lehetséges, hogy találunk rá egyszerű megoldást, azonban az is előfordulhat, hogy csak szakszerű segítség jöhet szóba. Bármilyen okból kifolyólag jön létre a hajhullás, kopaszodás, egy biztos megoldás támogatására mindig számíthatunk. Ez nem más, mint a hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Fodrász-kozmetikus Nemzetközi verseny

0 Komment

Az extrém frizurák és sminkek világába utazhatunk április 29-én vasárnap a budapesti Millenáris Fogadóban. Találkozhatunk akár kék hajzuhataggal, trendi frizurákkal vagy épp megismerhetjük a színházba illő sminkeket.

A mára már hagyományokat őrző rendezvényre a szervezők idén is több száz versenyzőt várnak Magyarországról és a határon túlról. A bajnokság főszervezője Hajas László a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesületi elnöke. A szépségipar legjelentősebb képviselői technikai és divatkategóriákban mérettetnek meg egymással, miközben látványos műsorok, fashion show és profi ollóforgatók lélegzetelállító bemutatói várják az érdeklődőket.

Az elit társaságokhoz a HairHungary klinika is csatlakozott az idei évben. A klinika képviseletében Dr. Szabó Erika persze nem a legdivatosabb estélyi frizurát fogja bemutatni, hanem azoknak a látogatóknak nyújt segítséget, akiknek hajkoronája nem éppen a legtökéletesebb. A hajhullás, kopaszodás megelőzésére tett általános tanácsadás mellett akár helyszíni állapotfelmérést és kezelési tervet is kaphatunk. Ha tehát szeretnénk tenni annak érdekében, hogy visszanyerjük elveszett hajszálainkat, mindenképpen érdemes a klinika standját is meglátogatni.

A versenyek szünetében a divattervezők és szépségipari cégek bemutatója mellett a HairHungary klinika is tart egy fél órás prezentációt a kopaszodás, hajhullás kezeléséről, valamint a ma elérhető leghatékonyabb hajátültetési eljárásról. A klinka referencia vendége Dr. Tordai István a SportTV munkatársa lesz, aki Magyarország első sportautó műsorának producere és egyben műsorvezetője. Hogy miért éppen Ő? A válasz egyszerű: nemrégiben Ő maga is hajátültetésen esett át, így a bemutatón megjelentek élő bizonyítékot láthatnak, hogyan lehet megfiatalodni és kopaszodásunkra végső megoldást találni.

Magyar Fodrász-Kozmetikus Nemzetközi Bajnokság
2012. április 29., vasárnap 8.00-18.00 óra
Millenáris Fogadó (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

A HairHungary klinikáról bővebben:
www.hairhungary.hu

Mit jelent a szépség?

0 Komment

Maga a szépség egy elég szubjektív fogalom. Minden ember számára más és más az, ami szép, így van ez a minket körülvevő tárgyi világban, valamint az emberek tekintetében is. A jó ízlés és a megjelenés társadalmunk egyik legfontosabb szempontja az emberek megítélésében.

Van, aki a karcsú, és van, aki a gömbölyded formákat kedveli, sokan figyelnek a test megmunkáltságának mértékére, de van, akit ez egyáltalán nem hoz lázba. Többen szeretik a kihívó ruhákat, és akadnak, akik a visszafogott stílus követői. Sokan szépnek látják a festetlen nőket, de számtalan férfi arra esküszik, hogy a nők sminkelve gyönyörűek. Persze minden apróságon belül, mint például a sminkelés, még mélyebbre lehetne ásni, de ez egy soha véget nem érő folyamat lenne.

Az egyéni stílusok jelentős mértékben mutatkoznak meg a kinézetben, mely eltérően válthat ki tetszést vagy nemtetszést. Azonban van egy közös, nagy hangsúllyal bíró részlet, mely szintén különböző viseletekben jelenik meg, mégis egyfajta összhangként az emberek 80-90%-ának az egyik legfontosabb külső tényezőt a haj és a frizura jelenti.

Természetesen itt is beszélhetünk végtelen számú variációról. Mindenki arra törekszik, hogy egyéniségének, arcformájának és saját hajtípusának megfelelő hajviselete legyen. Vannak ugyan kivételes esetek, amikor valakinek jól áll a kopaszság, azt azonban kijelenthetjük: ahhoz, hogy valaki hódító frizurával élhessen, szükség van elegendő hajra is.

Ha valakinek nagymértékben hullik a haja, vagy megindul nála a kopaszodás, bizony elég nehéz, vagy egyáltalán nem kivitelezhető a kívánt hajviselet elérése. Néhány ilyen esetben inkább nevetségessé, mint vonzóvá válhat az illető.

Ekkor jöhet segítségünkre a legújabb technikák egyike, a hajátültetés. Ez a beavatkozás lehetővé teszi, hogy olyan mennyiségű hajállománnyal rendelkezhessünk újra, mellyel ismét meg tudjuk növelni a választható frizurák sorát, és visszanyerhetjük azt, ami számunkra a szépséget jelentheti.

Bővebben a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Új haj - új élet

0 Komment

Sokan mondják, hogy ha lezárul egy-egy korszak az ember életében, akkor rengeteg dologban vezet be újítást, legyen szó tudatos vagy akár tudat alatti változtatásokról. Nem egyszer lehet hallani - főleg nők esetében -, hogy egy szakítás után, költözést vagy munkahely váltást követően megcsináltatják frizurájukat, és néha akkora átalakuláson mennek keresztül, hogy az mindenkinek szembetűnő. Tegyük fel, hogy ez a fajta korszaklezárás épp fordítva is történhet, akkor mennyi új élet kezdődhetne...

Még az idős korban jelentkező hajhullást is nehéz elfogadni, azonban ha ez már fiatal korban jelentkezik, akkor bizony végképp kemény törést jelenthet ez életünkben.

Sokan próbálnak harcolni az elején, de aztán beletörődnek, és elfogadják, vagy csak próbálják elfogadni a tényt, hogy teljesen más kinézettel kell együtt élniük.

Létezik azonban egy egyedüli megoldás, mely nemcsak megállítja a hajhullás folyamatát, hanem vissza is varázsolja régi hajkoronánkat.

Ez a módszer nem más, mint a hajátültetés, melynek során a hormonális hatásokra érzéketlen hajszálakat ültetik át a tarkótájról a kívánt területre. A kifejlett technika gyors, garantáltan hatásos, és végleges segítséget nyújt.

A visszakapott frizura után nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy új korszak indulhat meg az ember életében. Akik ilyenen átestek, egytől-egyig vidámabbak, élettel telibbek lettek, miután visszakapták az elveszett hajszálakat.

A hajátültetésről bővebb információ:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

HairHungary klinika

YouTube csatorna

Google+

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed